Най-известните плажове, където са снимани филми – II част

За вечният, неуморен търсач на силни усещания и гледки, за романтика и вечния приключенец места като чудни лазурно острови и брегове ще разкрият красотата, която само по филмите сме виждали. И нищо чудно, на тези места са заснети едни от най-добрите филми на всички времена:

Turtle island във Фиджи – от тук може да се пренесете в далечната 1980 г. , когато е заснет „Синята лагуна“ с участието на Брук Шийлдс. Филмът е за любовна авантюра, развиваща се на безлюден остров. До него днес туриста може да достигне ако запази една от еко вилите в региона му. Днес това място е частна собственост, изпълнена с много лукс и разкош. В самият филм, като естествени декори за използвани бреговете на „Дяволски бряг“ с неговата странна идилия.

Ecola State Park, САЩ – за почитателите на филма „Здрав“, това е мястото на снимките. На това място има чуден парк. Разполага се до Портланд и на около 80 мили от самия град. Туристите, които го посетят в облачно време могат да придобият идеална представа за вида му във филма. Последният е по романа на Стефани Майер.

Kastani beach, Гърция на остров Скопелос – тук е заснет филма MAMMA MIA, а песента на ABBA, още отеква. Брегът е скалист и песъклив. До него се стига лесно дори с кола пътувайки от България. Минава се с ферибот на Скиатос или Волос.

Petit Tabac Сейнт Винсент и Греенадин – на острова лазурно място е заснет прочутия  филм „Карибски пирати“ и по-конкретно „Проклятието на черната перла. По тези пясъци се е разхождал Джони Деп, в ролята на смелия капитан Джак Спароу. В компанията на красавицата Кийра Найтли. Днес туристите не могат да разчитат да открият скрито съкровище, но нищо чудно да попаднат на бутилка ром. Островът се разполага на архипелаг Малки Антили, а сред атракционите са разходка с шхуна до самото място на снимките.