Най-известните плажове, където са снимани филми – I част

Около лазурни брегове и скалисти местности са заснети едни от най-емблематичните филми, а днес това са и плажове много харесвани от туристите. От една страна се извисява природата, впечатляващо красива и изкусителна, а от друга е пясъка, златист и пухкав. Кой не би пожелал да се потопи в магията на такова място, където са стъпили известни личности като Леонардо Ди Каприо, Джони Деп  и други.

Фи Фи Лех Тайланд – тук е заснет ‚Плажът“, в които покорителя на женските сърца Леонардо Ди Каприо все още е момче. И както и сюжета на филма представя, тук природата е чиста и девствена, а екзотиката неописуема. До острова се стига с 90 мин. Плаване на ферибот от Пукет. Като цяло островите са два и носят имената Фи Фи Лех Тайланд и Ко Фи Фи Дон. Вторият е по-голям и населен. Днес на тях се организират състезания и дайвинг.

Райски Бахамски острови – сцените от „Казино Роял“ са тъкмо от тези места. Филмът за Джеймс Бонд, съдържа също сцени от тези острови. Притежава дълга плажна ивица, достигаща 3,6 км. За да се стигне до него трябва да се пътува до Бахамите, Насау, а след това с местен транспорт до самото място на разкоша.

Кауай в Хавай – този остров се свързва с мюзикъл на Бродуей  SOUTH PACIFIC. Самият плаж се разполага в северната част и е посещаван от множество туристи и сърфисти. Океанското течение е коварно, а не са малко и случаите на злополуки в тази част.

Холона Кову, Хавай – филмът „От тук до вечността“ е заснет през 1953 г. от Фред Зинеман. Този филм печели „Оскар“ с 8 награди и е един от най-силните филми на актьора Франк Синатра. Тук и Деобра Кер и Бърт Ланкастър заснемат чудна любовна сцена на романтичният залив. Това място се разполага до един от Хвайските острови Оаху и Уайкики.